Over Frans Bell

Of een massage voor jou werkt, heeft ook te maken met de persoonlijkheid van degene die jou masseert. Het lijkt me logisch dat je wat meer over mij wilt weten. In dit stukje daarom een hopelijk redelijk objectieve indruk van mijzelf. U kunt dit zelf ervaren.

Het is een hele kunst om naar jezelf te kijken. Helemaal objectief zijn is dan bijna onmogelijk, maar op een gegeven moment word je je er bewust van dat bepaalde eigenschappen regelmatig bij je naar voren treden. Eigenschappen die belangrijk blijken voor het masseren en door cliënten en vrienden herkend en gewaardeerd worden. De belangrijkste daaruit zijn:
Ik heb een holistisch mensbeeld en een evolutionaire levensvisie (leven gericht op groei), maar sta met beide benen op de grond. De kern van mijn massage is een emotioneel warme aanraking vanuit een diepe innerlijke rust.

De (holistische) visie achter mijn massage: Massage werkt ook op andere vlakken dan je lichaam. Ik heb zelf ervaren -en daar komt ook mijn passie voor massage vandaan- dat holistische massage je niet alleen fysiek kan raken, maar ook: Gek is dat niet. Al die kanten vormen een uitdrukking van wie je bent. Je zou ook kunnen zeggen dat het verschillende invalshoeken zijn om naar dezelfde kern (jou) te kijken. Logisch dan ook dat daar een samenhang tussen bestaat. En dat veranderingen op één vlak (ook) zichtbaar kunnen worden op een ander vlak. Een paar simpele voorbeelden herkent u vast wel: als je mentaal onder druk staat, kan dat merkbaar zijn als hoofdpijn. Heb je verdriet, dan kun je buikpijn voelen. Enzovoort. Mijn overtuiging is dat die samenhang mogelijkheden biedt: